Anzer Balının Kilosu 700 Lira

Anzer Balının Kilosu 700 Lira
12 Eylül 2014 tarihinde eklendi.

anzer balı hakkındaDeğerli arıcılar, her yıl olduğu gibi bu yılda açıklanan anzer balının kilosu 700 liro olarak belirlendiği söyleniyor. Bu bal, Rize’nin İkizdere ilçesi, Anzer Yaylası’nda üretilen dünyaca ünlü Anzer balı adı ile tanınmaktadır. Konu ile ile ilgili olarak haberimiz şu şekilde gelişiyor…

BEREKETLİ BİR SENE OLDU
Anzer Balı Kooperatif Başkanı Osman Civelek, Anzer balında bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu ifade etti.

Bereketli bir sezonun ardından bal sağımını tamamladıklarını söyleyen Civelek, “Bu yıl 1 tona yakın bal üretimi gerçekleştirdik. Bu ballardan numuneler alınarak Hacettepe Üniversitesi’ne gönderdik. Gönderdiğimiz tüm balların olumlu rapor alması durumunda geçtiğimiz yıldan kalan 1 tonluk siparişimizi karşılayabileceğiz. Yapılacak tahlillerde olumlu rapor alan ballarını güvenlik kurallarımız çerçevesinde önceden belirlenen kriterlere göre dolumlarını yaparak mühürlü şişelerde satışa çıkartacağız. Tahlil sonuçlarının 18 Eylül tarihine kadar gelmesini bekliyoruz.” dedi.

FİYATI ALTINLA YARIŞIYOR
Geçtiğimiz yıl kilogram fiyatı 680 liradan satılan balın bu yılki fiyatını artırdıklarını belirten Civelek, “Bu yıl balımızın kilogram fiyatı 700 liradır. Yarım kiloluk şişelerde 370 lira, 250 gramlık şişelerde ise 190 liradan satışa sunacağız.” diye konuştu.

DİPNOT: Site yönetimi olarak şu şekilde bir not düşmeyi uygun görüyoruz. Eğer gerçekten anzer balı almayı düşünüyorsanız ve internet sitelerindeki anzer balı altında satılan ballardan kesinlikle almayınız ve paranız ve sağlığınız ziyan olmuş olur. Çünkü yıllık 1000 kg üretilen bir balın internet sitelerinden de satılacak kadar bir üretim olmayacağı için google anzer balı yazdığınızda önünüze onlarca site çıkmaktadır. Bu sitelerin bir çoğu hakiki anzer balını satması konusunda kuşku uyandırmaktadır. Doğadan  arının bütün imkanları ile üretilen bal hakiki ve doğal baldır. Bildiğiniz ve tanıdığınız kimselerden bal almayı ihmal etmeyin.

Bir önceki yazımız olan Ana Irkı Seçimi başlıklı makalemizde ana ana ırkı seçimi, ana arı ve ırk seçimi hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

kafkas ana arı Arıcılık Forumu
Anzer Balının Kilosu 700 Lira Konusuna 1 Yorum Yapıldı
  1. hüsnü kan diyor ki:

    Bir anzerli ve anzer balı üreticisi olarak yazıyorum. Başlıkta piyasadaki sahte anzer bakından bahsediliyor alttaki haber videosu zaten tamamen sahte üretici haya anzer diye bal satıyor bu şekildemi insanları bilinçlendiriyorlar