2016 Yılı Sahte Bal Markaları

0
paket arı

2016 Yılı Sahte Bal Markaları (Firmaları)

Her yıl ülkemizde farklı firmalar adı altında değişik markaların sahte bal üretimi yaptığına dair bakanlık açıklama yapmaktadır. Yine 31.08.2016 yılı itibari ile aşağıda bulunan ilgili marka ve firmaların üretmiş oldukları ballarda farklı karışımlar olduğu gözlemlenmiştir. Aşağıdaki bilgiler Tarım Bakanlığın sitesinden alınmıştır.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanun’unun 31 inci maddesinin 6 ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükme bağlanmıştır.

Ayrıca, 17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8 inci maddesi gereğince kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarasının Bakanlık resmi internet sitesinde Bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmü yer almaktadır. Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen firma ve ürünlere ait bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

2016 yılı sahte bal markaları 1 2016 yılı sahte bal markaları 2 2016 yılı sahte bal markaları 3
2016 sahte bal firmaları ile ilgili gerekli cezai işlem uygulanarak umarız bir sonrakinde yapmazlar.

paket arı
Önceki İçerikArı Bakımı Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikArı Kuşları İle Mücadele
Subscribe
Bildir

0 Yorumlar
Inline Feedbacks
View all comments